Gouden toekomst voor tv-danser Anthony ‘Het begint nu pas echt’

Anthony Benjamin: 'Dansen voor Usher of Beyoncé lijkt me geweldig' Foto: Marco de Swart

De Schiedamse danser Anthony Benjamin heeft een gouden toekomst voor zich liggen. Na zijn deelname aan het populaire dans- programma So You Think You Can Dance, waarbij hij vierde werd, vliegen de aanbiedingen hem om de oren. ‘Nu begint het pas echt.’

Anthony Benjamin schopte het tot de finale van het RTL-programma So You Think You Can Dance. Dat hij er als eerste van de finalisten uitlag, was best een domper. ,,Ik had een supergoede solo voorbereid. Vond het jammer dat ik die niet aan het publiek kon laten zien.” Het filmpje is nu op YouTube te zien.

De tranen die op het podium vielen, droogden snel op. Na een dagje uitrusten, dook de 19-jarige danser direct weer de studio van SKVR in. Hier oefent hij nieuwe choreografieën voor zijn workshops en danst hij weer samen met de leden van de Pop’arazzi Crew, zijn dansgroep. Ook komt er een So You Think You Can Dance theatertour aan, waar de andere finalisten van SYTYCD ook aan deelnemen.

De jonge danser had een duidelijk doel voor ogen. ,,Ik wou kijken of ik er fysiek en mentaal klaar voor was om op een groot podium te staan. Mijn missie was om te laten zien wie ik ben en wat ik kan. En om veel te leren natuurlijk.”

Dat dit gelukt is, blijkt uit het aantal fans dat zich achter hem schaart. Binnen een mum van tijd was hij een bekende Nederlander. Rustig over straat lopen, is er amper meer bij.

Anthony geniet van alle aandacht, hoe vreemd die ook kan zijn. Op de televisie was te zien hoe zijn fans zeiden dat ze best met hem zouden willen trouwen. Eentje vertelde zelfs een kind van hem te willen. ,,Dat gaat wel heel ver,” lacht Anthony. ,,Maar over het algemeen willen ze alleen een handtekening of met me op de foto.”

De hiphopper danst al sinds zijn kinderjaren. In Rotterdam volgde hij alle lessen die er bestonden. Uiteindelijk kwam hij op Codarts terecht, waar hij na een jaartje weer af ging. ,,Ik voelde me daar niet thuis als hiphopper. Het blijft toch een apart wereldje.” Met zijn woonplaats Schiedam heeft hij ook weinig. Hij komt er alleen om te slapen. Rotterdam is zijn stad.

Zijn beste vriend Romario Almeida Gomes, ook een danser, vergezelt Anthony in de SKVR-studio. Samen oefenen ze wat dansjes. Hij is blij dat hij er weer is. ,,Ik leerde hem drie jaar geleden kennen tijdens een battle. Anthony wou meteentegen me battlelen. Dat is de mentaliteit die je moet hebben. Niet praten, maar doen.”

Na So You Think You Can Dance werd Anthony direct gecontracteerd door de agent van choreograaf Roy Julen. In de toekomst wil hij graag naar Los Angeles, het dance capital van de wereld, om auditie te doen bij Bloc Agency, een talentenbureau voor dansers. In het verleden gingen So You Think You Can Dance voorgangers Timor en Gianinni hem voor. ,,Ik zou graag voor Usher of Beyoncé willen dansen. Dat lijkt me echt geweldig,” besluit Anthony.

Geschreven voor het AD Rotterdams Dagblad (18-12-2012)

 

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

You Might Also Like

Leave a Reply

Brenda\\\\\\\'s Anti-spam *

Back to top