Interview Gers Pardoel: ‘Ik ben hier voor mooie dingen’

'Ik geniet en maak me niet meer druk over de dood' FOTO: MARCO DE SWART

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? ,,Ik zie een eerlijk, oprecht en open mens die goede bedoelingen heeft. Vandaag zie ik ook iemand die te weinig heeft geslapen en er daarom wat minder uitziet. Dat er ook een foto gemaakt zou worden, wist ik niet, dus ik schrok een beetje.”

Is uiterlijk belangrijk voor je? ,,Het klinkt cliché, maar het allerbelangrijkste is je gezondheid. Wanneer je ouder wordt, begin je in te zien dat ontwikkeling en bewust leven een prominentere plek in het leven gaan innemen. Toch vind ik het, zoals de meeste mensen, fijn om er verzorgd uit te zien.”

Hoe was jij als kind? ,,Een boefje. Ik hield ervan om kattenkwaad uit te halen. Dan maakten ik en mijn vriendjes overdag een kampvuur in de bosjes, wat natuurlijk niet gewaardeerd werd door de omwonenden. Ook gingen we stiekem de bouwplaats op om huizen te bouwen. Verder dan dat ging het niet. Het was een mooie tijd. Ik heb een leuke jeugd gehad.”

Waren er ook dieptepunten? ,,Op mijn zestiende werd mijn moeder ziek en een jaar later overleed ze aan kanker. Dat veranderde mijn hele leven, het was een moeilijke tijd. Voordat zij overleed, was ik bang voor de dood. Dat was daarna over. Misschien is dit de reden dat ik het leven neem zoals het komt. Ik ben volwassen, maar tegelijkertijd een groot kind. Ik geniet enorm van de kleine dingen en maak me niet meer druk over de dood. Het leven heeft zijn ups en downs. De obstakels moet je overwinnen.”

Hoe trok jij je de dood aan voordat zij overleed? ,,Eén voorval kan ik me nog heel goed herinneren. Ik was op weg naar een voetbaltoernooi en zag dat er op de kruising een ongeluk was gebeurd. Eén persoon werd onder een laken gelegd en weggebracht. Op de terugweg zag ik een schoen liggen, wat een enorme indruk op me maakte. Ik kon gewoon niet geloven dat die persoon er niet meer was. Daar heb ik nog lang mee gezeten.”

Je komt over als een gevoelig persoon. Huil je wel eens? ,,Ik huil als het moet. Als ik op het podium sta en van de emotie een traan moet laten, dan doe ik dat. Soms klim ik op het podium en zie ik duizend mensen staan die helemaal uit hun dak gaan. Dan krijg ik over mijn hele lijf kippenvel en glunder ik van oor tot oor. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat deze mensen speciaal voor mijn muziek komen. Dat doet echt wat met je.”

Je hebt een tweelingbroer die sprekend op je lijkt. Hoe is jullie band? ,,Mijn broer en ik hebben een hechte band. Dat was vroeger al zo. We waren fanatieke skaters en dat vonden ze in die tijd raar. Ook hadden we beiden een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Werd er gepest, dan kwamen we voor elkaar en voor anderen op.”

Vorig jaar werd je in één klap beroemd met Ik neem je mee. Toch ben je al jaren bezig met muziek maken. ,,Ik was altijd bezig met muziek, maar begon op mijn 22ste pas echt. Mensen geloofden niet echt in me, namen me niet serieus. Ik kwam uit Brabant, sprak met een zachte G en werkte in een kledingzaak. Ik had beats nodig voor mijn muziek, maar kreeg ze van niemand. Toen besloot ik ze zelf te maken. Ik heb veel geleerd van Postman, die ik via via leerde kennen, en door zelf op het internet muziek te maken. Postman was mijn mentor. Hij gaf me ook de naam Gers, wat best op mijn eigen naam lijkt en ‘vet’ of ‘cool’ in het Rotterdams betekent. In het begin klonk mijn muziek nergens naar, maar op een gegeven moment kom je erachter dat je zelf een heel nummer in elkaar hebt gezet. Dat geeft je een gevoel van trots.”

Heb je er nooit aan gedacht om ermee te stoppen? ,,Rond mijn 28ste had ik mijn laatste dipje. Mijn muziek liep nog steeds niet en ik ging me steeds meer afvragen of dit was wat ik wilde. Ik was inmiddels al lang met muziek bezig en voelde me best onzeker. Maar toen kwam ‘Broodje Bakpao’ uit – een samenwerking met The Opposites – en kreeg ik een contract bij hiphoplabel TopNotch. De deuren gingen toen open. Dit bewijst dat je nooit moet opgeven. Voor je passie moet je blijven vechten.”

Je staat constant in de spotlights. Hoe ga je hiermee om? ,,Zolang fans mij positief blijven benaderen, vind ik het leuk. Natuurlijk gebeurt het ook wel eens dat ik geen tijd heb om te kletsen. Laatst stond mijn auto dubbel geparkeerd toen er een groepje jongeren op me afkwam. Ze wilden allemaal een foto of handtekening. Omdat ik geen boete wilde, ben ik snel weggegaan. Ik hoop niet dat ze het me kwalijk nemen.”

Wat is het raarste wat je hebt meegemaakt? ,,Toen ik na een optreden van het podium afliep, sprong er een meisje op mijn rug. Ik schrok me een ongeluk. Ook krijg ik af en toe e-mails en Facebookberichtjes van meisjes die me ten huwelijk vragen. Ik kan daar wel om lachen.”

Volgens de laatste berichten is het uit met je vriendin. Hoe komt dat? ,,Daar wil ik het liever niet over hebben.”

Maar het stond eerder op internet… ,,Dat komt omdat ik in het televisieprogramma Life & Cooking heb gezegd dat ik vrijgezel was. De rest van de media heeft dat overgenomen en er het één en ander bij verzonnen. Ik kan en wil er weinig over zeggen.”

Ben je tevreden met je spiegelbeeld? ,,Dan moet ik eerst de foto zien die net gemaakt is, haha. Maar ja, ik ben een tevreden mens en voel me oprecht gelukkig met het werk dat ik doe. Ik ben mentaal en fysiek gezond en geloof dat ik op deze wereld ben gezet om mooie dingen te doen. Tot nu toe lukt dat. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”

Paspoort

Wie: Gers (Gerwin) Pardoel (1981, Nijmegen). Opleiding: vmbo, mbo internationale groothandel. Loopbaan: Logistiek planner, keukenverkoper en ontwerper, werkte in een kledingzaak. In 2008 maakte hij samen met The Opposites het nummer ‘Broodje Bakpao’, wat hem een contract bij hiphoplabel TopNotch opleverde. Op 24 oktober 2011 kwam zijn eerste album ‘De wereld is van jou’ uit. De tweede single van het album, ‘Ik neem je mee’, stond wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten. Privé: woont in Rotterdam, relatie onbekend.

Geschreven voor het AD Rotterdams Dagblad (29-03-2012)

Please follow and like us:
error8
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

You Might Also Like

Leave a Reply

Brenda\\\\\\\'s Anti-spam *

Back to top