Nieuwe show voor Jandino ‘Mijn gasten kunnen tegen een geintje’

Jandino. Foto gemaakt door Kern Thompson

Geplaatst in het AD Rotterdams Dagblad (16-07-2011). Klein beetje aangevuld met actuele info. Foto’s gemaakt door Kern Thompson.

Hij stelt Nederlanders brutale vragen, verkleedt zich als vrouw en doet zelfs af en toe een dansje. De Rotterdamse stand-up comedian Jandino Asporaat gooit voor zijn nieuwe programma de Dino Show alles in de strijd. De afgelopen weken waren de uitzendingen te zien op de publieke omroep.

In de Schiecentrale zijn honderden mensen bij elkaar gekomen om de eerste televisieshow van Jandino Asporaat bij te wonen. Het tafereel valt duidelijk in de smaak, het gelach van het publiek houdt amper op. Jandino richt zich na de opnames tot de bezoekers voor een serieuze noot. ,,Het voelt als een droom,’’ zegt hij zichtbaar ontroerd. ,,En ik wou jullie allemaal bedanken voor jullie komst.’’ Hij krijgt een groot applaus.

De 30-jarige stand-up comedian omschrijft zijn eerste show als een eigenzinnige, brutale late night show waarin bekende Nederlanders op bezoek komen. In de eerste show nemen zanger Jim Bakkum, Bachelor Lars Vreugdenhil en bokser Remy Bonjasky plaats op de studiobank. De gasten kiest hij persoonlijk uit. ,,Ik maak een lijst met iedereen die ik wil uitnodigen. Jim is één van de leukste Nederlandse sterren, hij is erg toegankelijk,’’ zegt Jandino. ,,Dat vind ik belangrijk, het moeten wel leuke, spontane mensen zijn die tegen een geintje kunnen.’’ In  de overige shows waren onder andere Sylvana Simons, Do en Francisco Elson te gast.

Dat Jandino door zijn relaxte houding veel informatie uit de gasten krijgt, is tijdens de eerste opnames al duidelijk. Bachelor Lars kijkt zelfs niet raar op wanneer de gastheer hem vraagt waarom het met Leila niet werkte. Hij geeft eerlijk antwoord.

Niet alleen komen er gasten, er worden ook sketches vertoond. Jandino favoriete item is het komische drama FC Kip, waarin hij twee rollen vertolkt. Hierin wordt het reilen en zeilen in een kiprestaurant op een hilarische manier neergezet. ,,Ik ben er erg trots op, het is goed gelukt,’’ zegt Jandino blij. ,,De karakters zijn uitvergrotingen en stereotypes, maar dat begrijpt iedereen wel.’’ In de miniserie speelt hij onder andere een Hindoestaanse man (Rajhesh) en een robuuste zwarte vrouw (Judeska) die beiden in het restaurant werken. De sketches vallen erg goed bij het publiek, het gelach blijft aanhouden.

Foto gemaakt door Kern Thompson

Op zijn elfde verhuisde de van oorsprong Antilliaanse Jandino van Curaçao naar Nederland. Samen met zijn pasgeboren zoontje en vriendin Shirley woont hij in Rotterdam. De stad is dan ook de thuishaven van de show, waar hij trots op is.  ,,Ik ben een echte Rotterdammer. De opnames vinden in Rotterdam plaats en ook de acteurs zijn Rotterdams.’’

De goedlachse Jandino heeft al veel successen op zijn naam staan. Toen hij in 2005 de persoonlijkheidsprijs won van het cabaretfestival Cameretten, kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Met zijn theaterprogramma’s Antilliaanse Pot en Buena Vista veroverde hij de harten van het publiek.

Toch had de stand-up comedian nooit verwacht dat hij dit werk zou gaan doen. ,,Ik wilde altijd binnenhuisarchitect worden,’’ zegt een lachende Jandino, die het zich nauwelijks meer kan voorstellen. ,,Zie je het voor je? Ik zou waarschijnlijk hysterische woonkamers in elkaar zetten.’’ Volgens eigen zeggen is hij tegen deze carrière ‘aangelopen’ toen hij in 2002 twee jaar amateurtheater maakte bij de SKVR.

Zijn nieuwe televisieshow is een droom die uitkomt. Toch heeft Jandino nog andere wensen. ,,Ik wil meer achter de schermen doen, de productiekant uitdiepen. Ik hoef niet altijd op met mijn gezicht op tv.’’

De afleveringen  van de Dino Show werden op Nederland 3 uitgezonden. Ze zijn terug te zien op www.hebikietsgemist.nl


 

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

You Might Also Like

2 Comments

  1. Derek Otte

    Vet! Jandino is de bom momenteel en da’s meer dan terecht. Jij timmert echt hard aan de weg en daar ben ik ontzettend trots op. De foto’s van Kern maken het interview helemaal af. Rotterdam staat op de kaart!

    1. brenda

      Rotterdammers represent… Boks. 😉

Leave a Reply

Brenda\\\\\\\'s Anti-spam *

Back to top