SBS-talent Freshkid bloeit op van muziek

Originele artikel in het AD Rotterdams Dagblad vrijdag 29 maart 2013

Geschreven voor het AD Rotterdams Dagblad (maart 2013)

ROTTERDAM • Ze wordt nu al het succes van 2013 genoemd. Met haar stoere look en zelfgeschreven nummer Lay Low wist zij de harten van de jury en het publiek van The Next Pop Talent voor zich te winnen. Voor de Rotterdamse ‘Freshkid’ is het een nieuw begin.

In een paar jaar tijd verloor Freshkid haar moeder, oma en beste vriend. Hierdoor belandde zij op straat en sliep ze zelfs een maand in een auto. ,,Ik had niemand meer,’’ vertelt de 24-jarige Rotterdamse, die niet wil dat haar echte naam genoemd wordt. ,,Alleen Claudia, mijn beste vriendin, bleef mij steunen.’’

Praten over haar gevoelens vindt ze moeilijk, liever schrijft ze het van zich af. ,,Het is nu vier jaar geleden dat mijn moeder overleed, maar ik mis haar nog iedere dag. Ze was de enige die altijd trots op me was en mij compleet accepteerde.’’

De jaren na haar dood waren zwaar. Freshkid dronk teveel, waardoor ze twee keer in coma raakte, blowde wel 15 joints per dag en leefde op straat. ,,Dagelijks bedelde ik bij de woningstichting om een woning. Pas toen ik dreigde niet meer weg te gaan, kreeg ik een huis.’’

Haar artiestennaam stamt nog uit die tijd. Fresh staat voor het positieve en vernieuwing en kid voor het feit dat ze nooit echt een kind heeft kunnen zijn. In deze moeilijke periode schreef ze veel nummers, van R&B tot pop. Haar talent werd opgemerkt door de muziekschool in Rhoon, waar ze door haar vooropleiding toch niet werd aangenomen. De teleurstelling was groot.

Natuurlijk bleef haar beste vriendin haar motiveren. ,,Je bent een talent waar je mensen mee kunt raken, zei ik altijd. Daar moet je wat mee doen,’’ vult Claudia aan.

En toen kwamen de audities voor The Next Pop Talent op haar pad. Ze oefende uren aan het nummer Lay Low, een zelfgeschreven plaat. Het SBS-programma was laaiend enthousiast en het nummer werd al snel een grote hit. ,,Opeens heb ik fans die met mij op de foto willen en sta ik in roddelbladen. Dat is erg vreemd,’’ zegt Freshkid bescheiden.

Toch is de aandacht die Freshkid sinds het programma krijgt niet altijd positief: op het internet wordt veel over haar geroddeld, vooral over haar verleden. ,,Ik word er niet boos om, maar schrijf het van me af. Haters heb je er altijd tussen zitten.’’

Ze is nog steeds op televisie te zien tijdens de Bootcamp van het programma. Het geluk lacht haar weer toe. ,,Vroeger dacht ik altijd dat ik mijn 25ste verjaardag niet zou halen, maar het ziet ernaar uit dat dit wel gaat gebeuren. Zo zie je dat je nooit moet opgeven.’’

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

You Might Also Like

Leave a Reply

Brenda\\\\\\\'s Anti-spam *

Back to top