Feyenoord mist een superfan. Bobby Coenraad (1988-2011)

Veel te vroeg moest Bobby Coenraad afscheid nemen van het leven, zijn grote liefde Shirley en 'zijn Feyenoord'. Hij is met 'rood-witte eer' begraven op Crooswijk.

Toen Rotterdammer Bobby Coenraad in januari met buikpijn naar de dokter ging, dacht hij er snel weer bovenop te zijn. De sterke Bobby was immers nooit ziek. Omdat de pijnstillers niet hielpen, werd hij opgenomen. Dat hij een dodelijke vorm van galblaas- kanker bleek te hebben, had niemand verwacht. ,,Al onze toekomstdromen stortten in. We dachten samen oud te worden,’’ zegt zijn vriendin Shirley.

Bobby Coenraad was een rasechte Rotterdammer en Feyenoorder. Eentje die chagrijnig was als zijn club een wedstrijd verloor en die lachend het logo van het Ajax-schoonmaakmiddel eraf krapde. Toen zijn vrienden wisten dat Bobby niet lang meer te leven had, deden ze er alles aan om te laten zien dat ze hem steunden. Tijdens de wedstrijden van Feyenoord werden er spandoeken met ‘Bobby, you’ll never walk alone’ opgehangen en kreeg hij diverse clubshirts met de handtekeningen van de spelers.

Door zijn ziekte hield Bobby weinig binnen en werd hij steeds zwakker. Toch kreeg hij de kans om de topclub Arsenal in Engeland te bezoeken en een aantal thuiswedstrijden van Feyenoord bij te wonen. Na de laatste voetbalwedstrijd die Bobby bezocht, keek Shirley uit het raam van hun woning. Aan de overkant hing een spandoek met een huwelijksaanzoek. Natuurlijk zei Shirley ja. Helaas had het stel geen tijd meer om in het huwelijksbootje te stappen. ,,Maar voor mijn gevoel zijn we getrouwd, daar kan geen papiertje tegenop. Hij was mijn alles,’’ zegt Shirley.

De twee geliefden leerden elkaar kennen op de middelbare school. Voor Bobby was het liefde op het eerste gezicht. Shirley keek de kat uit de boom maar viel in de vierde klas toch voor de goedlachse lolbroek. Vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk. In 2007 gingen ze samenwonen aan de Bergweg. Hier was het een zoete inval. Vrienden en familie waren altijd welkom en er werden regelmatig feestjes gegeven. Toen Bobby na een bruiloft een drankje teveel op had, werd hij melig. ,,Ik zag de bui al hangen,’’ zegt Shirley lachend. Zijn nieuwe shirt, dat hij van zijn vriendin gekregen had, trok hij gierend in één keer open. De knopen vlogen in het rond. Ze kwamen niet meer bij van het lachen.

Bobby had ook een serieuze kant. Voor zijn zusje Melanie en broertje Melvin was hij een tweede vader. Hij voelde zich enorm verantwoordelijk. ,,Als ze een slecht rapport hadden, ging Bobby met ze te praten.’’ Zijn 17-jarige broertje was kind aan huis en bleef regelmatig slapen.

Na een aantal maanden ziekbed, waarin zijn geliefde niet van zijn zijde week, overleed Bobby op 22-jarige leeftijd. De nacht voordat hij stierf, gaf hij Shirley wel duizend kusjes. Toen zij na de gebroken nacht op 23 mei even een luchtje ging scheppen, werd ze teruggeroepen. In het bijzijn van zijn geliefde, zijn ouders en broertje en zusje sloot hij zijn ogen voor de laatste keer. ,,Ik zei dat het goed was, hij heeft alles gegeven,’’ zegt Shirley.

Op de begrafenis, die in het teken stond van ‘zijn Feyenoord’ kwamen 800 bezoekers hun steun betuigen aan zijn familie, vrienden en wederhelft. De bezoekers droegen Feyenoordshirts en stonden met fakkels bij de ingang van de begraafplaats in Crooswijk. Door de witte en rode rozen, ballonnen en twaalf witte duiven was het een kleurrijke begrafenis, net zoals de jonge Bobby zelf was.

Dit artikel is op 05-07-2011 in het AD Rotterdams Dagblad (rubriek: van wieg tot graf) geplaatst. Met dank aan Shirley Verveer tot stand gekomen.

 

Please follow and like us:
error8
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

You Might Also Like

4 Comments

 1. Vilmar

  mooi geschreven zo zie je weer dat je van elk moment moet genieten in het leven

 2. Kim Holsteijn

  Wow.. kippenvel!! Prachtig verwoord. 22 jaar, veel te jong!

 3. raymond

  Genieten van het leven en behandel je geliefde met resppect voor je het weet is het over… Deze man echt respect voor echt bizar ..

 4. mike

  We misse je maatje rip. YNWA!

Leave a Reply

Brenda\\\\\\\'s Anti-spam *

Back to top